Мехури по стъпалата

Мехурите по стъпалата се появяват заради неудобни обувки, а особено склонни към тяхната поява са хора с плоски стъпала. Мехури или кератодерми са болести, при които се появява удебеляване на роговия слой епидерма. Предопределени места за поява на мехури са: малкият пръст,ставите и пространството между всички пръсти.

Ако натискът от обувките е по-дълготраен, тогава се получава по-дълбок мехур. Погледнат напречно, мехурът изглежда като клин, чиито връх, насочен към вътрешността на кожата, оказва постоянен натиск върху нервите и причинява болка. Мехурите се появяват както по стъпалата, така и по петите. Те са много по-големи от мехурите по пръстите и много повече затрудняват ходенето. Тесни и заострени обувки и висок ток, особено женски, причиняват неправилно разположение на ставите, а и на цялото стъпало. Натискът върху вътрешната страна на стъпалото в областта на ставата на палеца предизвиква възпаление и образуване на кожна торбичка с течност, която причинява голяма болка. На това се дължат промените в ставата на палеца, които се изкривяват и върху които израства бучка. Торбичката образувала се върху бучката може и да загнои.

За да излекувате мехур, трябва, на първо място, да елиминирате причината, която е довела до неговата поява, а това са най-вече тесни и неудобни обувки. Мехур се появява когато пръстите се търкат един в друг или когато има натиск върху костите на вашите стъпала от обувките. Прижките могат да бъдат твърди или меки и въпреки че са болезнени има опции за облекчаване на неприятните страни на мехура.

лечение на мехур (прижка)

Споменатата клинична група (която е значително по-многобройна), представлява така наречените придобити деформации, каквито са плоско стъпало, хлътнало стъпало, паднал напречен свод, различни деформации на стъпалото и други. Те възникват през живота като последица от генетична предразположеност, наднормено тегло, хормонален дисбаланс, прекомерно натоварване на стъпалото-стоене (фризьори, продавачи, стоматолози, хирурзи и други) или ходене (пощальони, полски работници, спортно ходене и други), или комбинация от много от тези фактори.

Мехур на стъпалото представлява един от най-честите многогодишни проблеми, които Старопланински мехлем много успешно елиминира. По принцип 90% от хората, които се свързват с нас за помощ, са имали проблем с мехур на стъпаллото повече от 15 години!

Терапията със Старопланински мехлем за елиминиране на многогодишни мехури на стъпалото е много успешна и се провежда по следния начин:

  • Измийте болното място с хладка вода и неутрален сапун.
  • Нанесете продукта директно от бутилката или с клечка за уши върху болната тъкан и 0,5-1 см около нея на тънък слой. Продуктът съдържа органичен разтвор, който бързо се изпарява и след нанасянето на първия слой трябва да почакате 7 до 8 минути, за да попие мехлемът в болното място и след това можете да продължите с ежедневието си.
  • 12 часа след нанасяне на първия слой нанесете следващия тънък слой мехлем на същото място. Следователно слой върху слой. Отново почакайте 7-8 минути да попие мехлемът в болното място и продължете с ежедневието си. Продължете да повтаряте този процес докато не нанесете 7 до 8 тънки слоя един върху друг на болното място (2 пъти дневно, най-добре преди сън и сутрин).
  • За това време болното място може да се мокри с вода и да се мие, но не и да се търка (с четка, с гъба и т.н.)
  • След нанасяне на мехлема го оставете да престои 10 дни, т.е. позволете на лековитите билки в мехлема да свършат своята работа. През това време бъдете внимателни с мехура, не лепете никакви лепенки, не слагайте превръзки и други подобни. Не го пипайте и не се опитвайте да го махнете.
  • На 11-ия ден след нансянето на последния слой, вечерта преди да си легнете, поставете стъпалото в гореща вода и дръжте така 15-ина минути. Когато кожата на стъпалото омекне, избършете крака, със суха кърпа, леко с пръстите на ръцете захванете мехура и внимателно го издърпайте настрана. Няма да ви заболи.
  • Ако на края след премахването на болната тъкан в средата на болното място остане бяла точка с диаметър 3 до 5 мм, направете пауза от 1 до 2 дни и подновете процедурата като нанесете още 4 тънки слоя един върху друг, един път дневно и оставете мехлема да действа 10 дни. След това коренът ще излезе на повърхността и Вие ще го премахнете с пръсти. Това е се случва, защото процесът е в ход, т.е. коренът на мехура е прекалено дълбок, за да се отстрани с една терапия.

Натиснете ТУК и поръчайте веднага Старопланински мехлем за мехури по стъпалата!