Какво е екзема?

Екзема (Себореен дерматит) е възпалителен процес, последван от претриване и възпаление на кожата, което се случва средно на 20% от децата и 10% при възрастното население. Сухата кожа е един от основните признаци на това заболяване и неприятен сърбеж е обикновено неин симптом. Сърбежът може да бъде толкова силен, че нарушава съня и пречи на ежедневните дейности. Усложнения често се случват и те са вторични инфекции или бактерии и вируси.

Има два основни типа на екзема::

  • Атопична екзема и е по-често се причинява от реакцията на организма към външни алергени като акари, пера, прах и някои хранителни продукти. Това най-вече се появява и се развива в детството, много често веднага след раждането или в третия месец от живота и обикновено то е локализирано по бузите. Екзема в тази възраст може да се появи и на други места, най-вече в ставите, като ръцете, лактите, коленете, глезените. Този тип на екзема е до голяма степен наследствено и често е придружено от други атопични състояния като сенна хрема и астма.
  • Контактна екзема е по-често при възрастни, които влизат в контакт с вещества, които са чувствителни. То може да бъде различни вещества като някои метали (никел, хром, кобалт) и след това някои лекарства, различни добавки, като химически препарати, сапун детергенти и др. Храната може също да бъде причина за екзема главно поради присъствието на различни добавки и алергени, които се намират в него. Ако можете да определите причината за сътворението, тогава този вид екзема се контролира лесно и да се лекуват успешно. Този вид екзема се появява върху цялото тяло или локализирани на гънките на кожата и зоната около очите и устните.

Ако подозирате, че храната може да предизвика появата на екзема, въпросът е какво да ядат и какво да се избягва.

Ако подозирате, че храната може да предизвика появата на екзема, въпросът е какво да ядат и какво да се избягва. Преди да започнете каквато и да е диета, това е важно да се отбележи, че ако се занимавате с деца, страдащи от екзема, диетите трябва да се наблюдават от професионален надзор на лекари.

Няма един-единствен, универсален тест се използва за откриване на чувствителност към храна. Независим идентифициране на потенциални води в диетата е най-ефективният метод за намаляване на вероятността от екзема. A полезно предложение е провеждането на дневния хранителен прием, където точно ще напиша това, което ядете и кожната реакция, ако се появи. В този случай, сме свидетели на симптомите на сърбеж, повишена чувствителност на кожата и появата на зачервяване, които могат да се появят след въвеждането на определени храни

Екзема (Себореен дерматит), трябва да се третира главно поради премахването на болката и непоносим сърбеж. Първото нещо при лечението на екзема е използването на памучни дрехи, така че кожата може да диша, да се избягват тежки химикали за лична хигиена, които дразнят кожата, избягвайте консумирането на храни, които са известни за алергични реакции (цитрусови плодове, ягоди, яйца, мляко, ядки, консерви ...), за предотвратяване на прекомерно изсушаване на кожата и се използва овлажнител с добро качество за кожата (най-подходящ е крем на натурална основа, без консерванти и силни миризми). В процеса на лечение на екзема най-важното е постоянна хидратация на кожата и да се избегнат дълги горещи вани.

Старопланински Мехлем - екзема и псориазис крем, със своята уникална и изключително мощен тайна формула и много силни овлажняващи съставки, получени от растителни вещества успешно премахване на възпалението на кожата, като екзема и псориазис. Лечението е много ефективно след 7 дни, кожата ви става гладка и здрава на вид, и сърбеж и болка изчезват. Нивото на лечение на екзема и псориазис е много висока и сигурна. .

Повече за третирането можете да прочетете Тук!.

Няколко съвета:

  • Избягвайте стресови ситуации. Направете една стая, където прекарвате повечето от времето си приятно и да позволите на вашия собствен релаксация (йога, различни видове медитация, дихателни упражнения).
  • Избягвайте токсични вещества, които влошават симптомите на екзема, особено домакински почистващи химикали.
  • Погрижете се за кожата си с подходящи овлажнители.
  • Срещу екзема причинена от акарите използвайте хипоалергенни легла, филтри за прах, филтри за пречистване на въздух и така нататък.

Ако и когато е доказано, че свръхчувствителност към някои храни съществува, не ям тази храна, използване Старопланински Мехлем - екзема и псориазис крем и го напълно и постоянно ще се елиминира екзема.