Брадавици (Verrucae) промени на кожата, които се появяват поради действието на човешки папиломен вирус (HPV) в епидермиса на кожата. HPV причинява епителна хиперплазия, както и различни промени в клетките. Брадавици се откриват в такива случаи като отделни промени в кожата или лигавицата, но е по-вероятно да се оформят няколко брадавици. Външният вид и размер на брадавицата зависи от това къде са те, тъй като те могат да променят вида си при травма и дразнене.

лек за Кокоши трън и Брадавици

Брадавици могат да продължат в продължение на години, но тяхната продължителност е променлива, както е променлива продължителността на лечението. След няколко месеца може да доведе до пълно изчезване, обаче, може да е за известно време до появата им на второ място.

Как се случва и как Брадавици възникват?

Брадавиците могат да се появят във всяка възраст, но най-често при деца и по-рядко при по-възрастни хора. Те са причинени от човешкия папиломен вирус (HPV), и са идентифицирани повече от 80 вида на този вирус. Някои видове на вируса предизвикват специфични промени в кожата или лигавиците.

Mогат да се появят чрез прехвърляне на вируса от човек на човек, и когато на едно лице може да бъде намерено заболяването на няколко различни места в резултат на предаването на вируса от едно място на друго върху кожата. Този тип на предаване се нарича самостоятелн разпространяване. Брадавиците често изчезват спонтанно. Имунологичен механизъм не е известен, което води до изтегляне на зърното, но е известно, че при пациенти, при които имунната система е отслабена поради например-трансплантация на органи, или други инфекции могат да се развият генерализирани кожни лезии, причинени от HPV. Също така, в някои професии, като например работещите в месопреработвателната промишленост, например, много често присъстват брадавици, дължащи се на директен контакт с прясно месо от животни, които са били заразени с HPV. Появата на брадавици присъства при спортисти, които имат контакт с вода в закрити басейна (водна топка, плуване и др.) Една от причините за появата им е също така е предаването на вируси във вода.

Как да изглежда брадавицата като зърна на гърдите?

брадавици

Общи брадавици (брадавици Vulgaris) могят да се появат навсякъде по кожата. И все пак най-често се локализират в места на натиск върху кожата, като пръстите на ръцете, лактите, коленете и краката. Често под ноктите и след това те са изключително болезнено. Брадавици по ръцете са най-честата форма при млади и възрастни.

Те изглеждат като рязко ограничени възли, чиято повърхност е грапава, могат да бъдат редовни, кръгли или с неправилна форма. Има различни цветове, жълто, светлосиво, кафяво или сивосиньо. Размерът варира от няколко милиметра до около 1 сантиметър.

Специална форма на брадавици намерени на стъпалата. Те са наречени брадавици Plantares. Поради налягането на зърното с плоска повърхност, и често се появява в групи. Най-често се срещат на места, с най-голямо налягане, като петата или пръстите на краката и причиняват болка при ходене или тичане.

брадавици Plantares

При децата и младите хора често са брадавици-непълнолетни (брадавици Planai Непълнолетни), които са плоски, леко повдигнати над кожата, имат гладка повърхност и землисто-жълти цветове. Много често се срещат по лицето, и при повечето от тях, се среща саморазпространението.

Други форми, които се получават, се наричат-Конциб брадавици (брадавици Filiformne), които са тесни и дълги, и обикновено такива форми, намерени на клепачите, шията, устните, и на други места са описани в сайта. Често са срещани при мъжете, тъй като те преминават през бръснене до саморазпротранението.

Как да премахнете брадавиците?

Повечето брадавици изчезват спонтанно след няколко години. Въпреки това, в около 35% от пациентите са-появят повторно на същите или на нови места. Методи за отстраняване на зърното, включват криотерапия (замразяване) на кислород в течността в продължение на около 30 секунди (тази терапия е ефективна, но понякога трябва да се повтори след 2 или 3 седмици), и електрокоагулация като методи на лечение, които могат да оставят белези ... и т.н.. Лечението на брадавици, зависи от вида на брадавиците, на мястото, където те са разположени, тяхната продължителност, възрастта на пациента, и как те реагират (пациентите)на някои вече използвани методи на лечение.

Терапията с Старопланински мехлем за кокоши трън и брадавици се осъществява както следва:

  • Измийте засегнатата област с топла вода и мек сапун.
  • Продуктът се прилага директно от бутилката или стик прилага се с ухото с памучен тампон на края на зърното и 0,5-1 cm. около тях на тънък слой. Продуктът съдържа органични разтворители, които се изпаряват бързо и след първия слой трябва да чакате в продължение на 7 до 8 минути балсамът да изсъхне на заразеното място и след това можете да продължите с дейностите. Не е необходимо да се постави всеки път бинт или превръзка.
  • След 12 часа от прилагането на първия слой се прави отновос тънък слой от балсама в непосредствена близост до същото място. Така слой върху слой. Отново, изчакайте 7-8 минути балсамът да изсъхне на заразеното място и да продължите с дейностите.
  • Процесът се повтаря, докато засегнатата област 5 не се прилага към тънкия филм 6 чрез втори (2 пъти на ден, най-добре сутрин и преди лягане).
  • През това време, зърното може да бъде навлажнявано с вода при миене, но не трябва да се триене (четка, гъба и др.).
  • След прилагане на балсам същото място се оставя да престои в продължение на 10 до 15 дни или да се позволи на лекарственото вещество от балсами да си върши работата. През това време се обърне внимание на зърната, да не се прилагат мазилки, превръзки и други подобни. Не докосвайте с ръцете и не отстраненявайте.
  • След петнайсетите дни на прилагане на слоеве от балсама - образованието ще падне и ще изчезне. Ако след това следата, която е оставило зърното е бяла с диаметър от 3 до 5 mm петно, то да си вземе почивка лицето от 1 до 2 дни и да се повтори процеса, така че ще се прилага в продължение на 3 тънки слоеве един върху друг, един ден и да успокои в продължение на 10 дни. След това корените ще излязат и човек ще може да го махне с пръстите си. Това е причината, поради която съществува този дълбочинен процес, т.е.. коренът на зърното е прекалено дълбоко, за да бъде отстранен с една терапия.
  • Бъдете упорити и ние гарантираме безопасно оползотворяване.

Кликнете ТУК за да видите продукта, който най-накрая Ти помогна!

Отърви се от HPV вирус, който създава брадавици. Образувания по кожата, по-специално брадавици, които са резултат от вирус. За да решите този досаден проблем, ето някои съвети:

  • Научете се да разпознавате зърното. Научете кои места са с много високо ниво на внимание и опасност от прихващането на този вирус
  • Това са не само опасните басейни, но и всички места, където е топло и влажно (гимнастически салони, спортни зали, съблекалните ...). За да се намали рискът, на места, където има повишен риск от инфекция, никога да не се ходи бос.