Мехлем за Псориазис и Екзема
Мехлем за Псориазис и Екзема
Цена/Кол.
29.00 лв.
Кол.

Докторът помага, а природата лекува! Този израз е напълно точен, когато става въпрос за нашия Старопланински мехлем за екземи и псориазис. Пред Вас е природен продукт с единствената формула, която успешно премахва възпалителните процеси по кожата. Притежава много силен противовъзпалителен, антибактериален, антисебореен ефект. Неговото действие е, ако можем така да се изразим, магично. Изключително ефикасен е при лечението на екземи (дерматит, който се изразява в зачервяване, сърбеж и белене на кожата), много е ефикасен при третирането на псориазис, където след месец третиране се стига до драстично подобрение и премахване на наранена, болна и засегната кожа. Акне (младежки пъпки), цирей по кожата, ухапвания от насекоми, микоза (гъбична болест по съпалата), са само част от проблемите, които Старопланински мехлем за псориазис и екземи успешно и крайно ефикасно отстранява. Крайно ефикасен при лечението и третирането на измръзнали части на тялото, заради ясно изразено действие, подсилващо циркулацията на кръвта и се препоръчва за превантивна употреба при хора, които се излагат на крайно ниски температури, каквито са планинари, ловци, любители на природата и т.н.

На приложените линкове можете да видите подробно упътване за третиране на всяко кожно заболяване поотделно:

Как работи мехлемът и от какво се състои?

Мехлемът има много благотворно и успокояващо действие върху увредените кожни лезии, дължащо се на изключителната комбинация от напълно природни активни съставки. Чрез внимателно подбрани различни планински билки сме стигнали до единствената формула за крайно ефикасно третиране на резлични кожни заболявания и състояния. Главна активна съставка на Старопланинския мехлем за псориазис и екземи е ихтиол черна, гъста субстанция с неприятен мирис. Ихтиолът е сулфинирано вещество, което се извлича от шисти. Добива се чрез дестилацията на битум (катран), а основните залежи, на който, са в Тирол. Битумната субстанция е богата на рибни вкаменелости и следователно ихтиолът съдържа големи количества сяра и фосфор, както и ребено масло. От останалите активни съставки ще споменем и екстрат от Нощна иглика (Oenothera Biennis), която е идеална за третирането на акне и пъпки, както и екстракт от Червен кантарион (Hypericum Perforatum), който работи върху регенерацията и възпалителните процеси на кожата. Синергията между споменатите активни съставки придава на продукта много силно и магично действие срещу възпалителните процеси на кожата. Екземи, псориазис, циреи, акне, микоза, гъбички по ходилата и пръстите, изчезват много бързо и ефикасно, а Вашата кожа добива здрав и красив вид. Следователно, мехлемът е напълно природен и в неговия състав няма кортикостероиди, пестициди, нито каквито и да било други агресивни и вредни съставки.

ихтиол Старопланинския мехлем Нощна иглика Старопланинския мехлем Мента Старопланинския мехлем

Кои са предимствата в сравнение с други продукти и методи?

Първият и много важен факт е, че Старопланинският мехлем за екземи и псориазис НЕ съдържа кортикостероиди, нито каквито и да било други вредни, агресивни нито изкуствени съставки. Следователно мехлемът е напълно природен и свободно може да се ползва дори и от 6 месечни бебета според приложеното по-горе упътване. Абсорбира се много добре, много бързо елиминира болка, парене и сърбеж.

Три седмици след третирането със Старопланински мехлем

Старопланински мехлем за екземи и псориазис

Как се използва мехлемът, какво е указанието за употреба и колко трае употребата?

Мехлемът се нанася веднъж до два пъти на ден, най-вече сутрин, на тънък слой и хубаво се втрива. След втриването не увивайте третираното място с найлон, фолио и подобни. Можете да покриете третираното място само с марля или памучна кърпа (за да се предпази от мръсни чаршафи и бельо).

В началото на третирането нанасяйте на малки участъци от кожата, а като казваме това имаме предвид не повече от 3% от общата площ на Вашата кожа

 • Как да разберем колко е 3% от общата площ, която можем да третираме в началото?
  • Размерът на нашата длан,т.е. шепа е 1% от площта на кожата на тялото. Следователно площта на 3 длани е максималната площ, която можете да третирате с мехлем в началото. Следете реакциите на тялото си и ако след 5-7 дни от началото на третирането не се появи алергична реакция във вид на силно изразено зачервяване, парене или сърбеж, тогава можете постепенно да увеличавате третираната площ. Препоръка от дерматолог е при това лечение да включите използване на пантенол-крем, за хидратиране и подхранване на кожата. Така че използвайте нашия мехлем вечер и сутрин, а в течение на времето свободно и на тънък слой пантенол-крем отгоре! За къпане и поддържане на хигиена използвайте само препарати за деца и бебета, каквито са детски душ гелове, сапуни и шампоани.
 • Срокът на третиране е минимум 20 дни, без прекъсване. Максималният период на използване на мехлема е 3 месеца, а след това трябва да направите пауза.
 • Обърнете внимание на храненето, избягвайте мазни и силно подправени ястия, преработено месо във вид на колбаси, салами, пастет и подобни, избягвайте също алкохол,цигари... Хранете се здравословно и нека Вашето хранене да се състои главно от свежи плодове и зеленчуци, яжте риба, пилешко и немазно говеждо и телешко месо. Пийте много вода, движете се, бъдете активни и резултатите няма да се забавят.

Стига ли се до появата на рецидив след третирането?

Определени кожни заболявания като псориазис и различни екземи са много сложни и непредвидими. Наши проучвания са показали, че двама човека от един пол, сходна възраст, с почти същото здравословно състояние, напълно различно реагират на третирането. При някои псориазиса се оттегля напълно и дори след няколко години не се връща, при други има подобрения в по-малки дози, но това, което е очевидно е фактът, че мехлемът действа,т.е. оправдава своята функция и определено помага. Най-добри резулти са постигнати при третирането на екземи от всеки вид, също и при розацея, псориазис, акне, циреи, гъбички, както и при различни алергични кожни промени. Появата на рецидив е тясно свързана с действието на външни фактори. Когато казваме това имаме предвид действието на различни химикали по нашата кожа. Сапуни, шампоани, препарати за миене на съдове, прах за пране, контакт с различни технически химикали... Хора, които страдат от екземи, както и от псориазис, трябва максимално да избягват всички тези неща.

Кое е най-важното нещо, което трябва да знаем и на какво трябва да обърнем особено внимание?

 • Мехлемът не е козметично средство и следователно напомняме да не третирате здрава кожа с него, а само болни места според упътването по-горе.
 • Преди употреба на мехлема, за да избегнете нежелани реакции от продукта, задължително се посъветвайте с Вашия лекар или фармацевт.
 • Следете как Вашата кожа реагира на мехлема. Ако се появят симптоми на алергична реакция във вид на силно изразено зачервяване или сърбеж, веднага прекратете третирането. В този случай ни се обадете и ние ще ви върнем цялата сума.

Други бележки:

 • Срок на годност: 1 година
 • Само и единствено за външна употреба според приложеното упътване.
 • Съхранявайте мехлема на тъмно и сухо място, недостъпно за деца.
 • Опаковка на мехлема: Кутия 60 мл. (50 гр.)
 • Цена/Брой: =29.00 лв

Начин на закупуване:

Старопланински
 мехлем за Екзема и Псориазис

 • Продуктите ще бъдат изпратени по Еконта. Бърза поръчка с наложен платеж. Разходите по доставката не са включени в цената. Срок на доставката 1-2 работни дни.
 • Закупуване от по-добре снабдените аптеки.
 • За закупуване от чужбина посетете английската или немската версия на нашия сайт, попълнете поръчката и заедно с това можете да платите чрез кредитна карта или Pay Pal. Срок на доставката е 7-9 работни дни.