Колко сериозно би трябвало да е да разберете внезапните симптоми, които ви убеждават за секунди, че сте в опасност за здравето?


Понякога тялото ви изведнъж се разклаща поради внезапни спазми или внезапна болка в гърдите. Вашият мозък работи бързо. Трябва ли веднага да се обадя на лекар?, или ще се права че нищо не се е случило?


Геоги Петров от Бургас незабавно интерпретира своя симптом с най-лошия сценарий. Проблемът му – видя кръв в изпражнениата си. “Изплашен съм“, казва Георги, четиридесетгодишен застрахователен агент, който е в отлична форма. “Веднага помислих за рак на дебелото черво и бях сигурен, че съм мъртъв!


За голямо облекчение кръвта в иэпражненията не се повтаряше в следващите дни. Въпреки това, той се уплаши достатъчно, за да насрочи среща с лекаря си. Много бързо той се озова в гастроентерологична клиника да направи колоноскопия. Находката беше чиста, нямаше рак или други сериозни заболявания, само анален фисури, малки пукнатини в кожата и лигавици на самия анален отвор.


Обаче, точно като шофьора, който кара кола до авто механик и казва: “Двигателят е напълно разтворен“, и Георги не вярва в неговата машина. Никой от нас всъщност няма пълна достоверност, като се имат предвид различните болки в хурема, спаэми, потрепвания и писъци, които ни изненадат в някакъв момент. Дали са тези признаци на сериозно заболяване или просто безобидно краткосрочно отклонение от стабилно състояние? С помощта на нашите опитни лекари, които вече са се срещнали с всичко това, създадохме това ръководство за тълкуване на внезапни проблеми.

Kръв в изпражненията!




Най-големия страх: рак на дебелото черво. Най-вероятната причина: хемороиди или анални фисури.


Ако забележите светлочервена кръв в тоалетната чиния или същите петна върху тоалетна хартия, вероятно имате хемороиди или анални фисури, особено ако имате болка и чувствителност на аналната област. Аналната фисура, звучи лошо, а съшност представлява само малки пукнатини в кожата-лигавицата на аналния канал. Фисурата може да се появи по време на преминаването на вената, твърди изпражнения и обикновено се лекува сама. Дълбоките хронични пукнатини понякога изискват хирургическа интервенция.


Тъмнокръвната кръв, смесена с изпражненията, показва мястото на кървене някъде в горните части на стомашно-чревния тракт. Ако кървенето е безболезнено, причината може да са полипи на дебелото черво или вътрешни хемороиди. Появата на черна, като катран изпражнения показва кървене от началните части на стомашно-чревната тръба, обикновено от язва на стомаха или дуоденума. Ако кървенето се повтаря, свържете се с лекар и насрочете ендоскопски преглед, за да изключите тумора.

Xемороиди – Kак да ги лекуватe?



Вените около ануса са подути и възпалени, причинявайки болка. Спрете болката. Покрийте с лечебна мазнина, която събира кръвоносните съдове сутрин, вечер и след всяко изпражнение. Нашата топла препоръка е СТАРОПЛАНИНСКИ МЕХЛЕМ срещу хемороиди. Вие бързо ще разрешите ефекта на заболяването, но не забравяйте, че това е трайно решение за премахване на причината за болестта. Яжте най-малко 25 грама фибри и пийте най-малко 8 чаши вода На ден. Потопяването на засегнатата зона в гореща водна баня, около 15-20 минути, няколко пъти на ден, може да намали болезненото подуване. Ако болката трае повече от 2 седмици, възможно е операцията да е единственото решение.


Ако болката трае повече от 2 седмици, възможно е операцията да е единственото решение.


Натиснете ТУК и поръчайте Старопланински мехлем за хемороиди!

0 Shares: