Известната компания за интимна грижа “Wet” поръчала и провеждала задълбочени изследвания по темата: Кога жените ще искат да прекарат нощта с някой, който не знаят? Резултатите от това изследване бяха изключително изненадващи и казват, че след бизнес семинари и няколкодневни официални пътувания Нова година е момент и място, където жените предпочитат да се включат в сексуален контакт с непознат човек. Дори за трийсет и три процента от анкетираните жени партита за новогодишни и коледни празници са най-подходящите места за секс в родължение на една нощ. Според изследванията на американските социолози развитието на социалните мрежи като и използване на интернет и смарт телефоните в съвременните комуникаций са още една причина за лесно намиране партнюр за секс на една нощ.

Бързото и лесно въвеждане, отворената комуникация, достъпът до лична информация и възможността за профилиране на потенциален партньор чрез интернет водят до по-лесно ангажиране в секс с една нощ с непознат или приятел от Facebook или Twitera. Въпреки това, нощта с непознатия, сутрин може да бъде кошмарна с някои от болестите и вирусите.
Жените са по-податливи на инфекции, предавани по полов път, отколкото мъжете. Това не е заради промискуитет, а заради анатомията преди всичко. Много по-лесно мъж предава инфекция на жена, отколкото обратното. Освен това при жените е по-трудно да се открият тези заболявания. Ето списък на най-честите симптоми на полово предавани болести. Ако забележите поне едно, незабавно се свържете с лекар, докато не стане твърде късно.

Секреция и неприятен мирис от гениталния регион, поява на обрив или сърбеж в гениталната област, появата на всека болка, кървене или изпичане по време на полов акт, болка в стомаха, урината ви е тъмна и/или има неприятна, странна миризма. Хепатит В, генитален херпес, ХИВ, човешки папиломен вирус (HPV), сифилис, трихомония, това са най-често срещаните полово предавани болести и могат да бъдат класифицирани в три групи: бактериални, вирусни или паразитни инфекци.

Повечето са лечими, но не всички. Използването на презерватив не представлява 100% защита. HPV инфекцията, например, се появява в голям брой случаи чрез презерватив, така че имайте предвид, че няма 100% защита срещу болести, предавани по полов път. HPV инфекции, кондиломи могат успешно да бъдат лекувани и отстранени у дома. Старопланинският мехлем за кондиломи отстранява ги много успешно! Лечението е просто, бързо и изключително ефективно.

Въздържанието не е решение за защита срещу полово предавани и заразни болести. Защо?

Човекът е социално същество и човешката сексуалност, любов, близост и емоционално изпълнение, представлява основните човешки нужди и чувства, които са необходими за духовно и психическо здраве. Моногамните взаимоотношения, пълни с разбиране и взаимно доверие и уважение между партньорите, представляват най-добрата превенция и защита срещу инфекцията с полово предавани болести. Сексуалните екскурзии за една нощ могат да облекчат примамливите призиви, които носят повечето от нас в дълбините на нашите души, но дали всичко си заслужава?

Помислете си сами…

0 Shares: