Екзема или атопичен дерматит са много честа заболявания на кожата. Проучванията показват, че 20 % деца до пет години получава екзема. След петата година от живота на половината от пациенти кожните промяни изчезват, и на много малък процент екзема остава и когато пораснат. Екзема, всъщност представлява кожен възпалителен процес, който е имунен отговор на организма към различни вътрешни и външни фактори.


Екзема при малките деца и възрасните хора не се являва на същите места и същите симптоми. При децата между 2 месеца и една година екзема се являва като зачервяване на кожата, съврбеж, обрив най вече на бузите и шията, или пак на някое друго място по тялото. Силен сърбеж се появлява предимно през ноща, и заради това не се препоръчва къпане в вана. Земите си един бърз душ.


Код деца над три години, екзема се найвече появлява на ръцете, краката, на шията и на клепачите на очите, а сърбежа е неподносим. Заради това, много е важна правилната грижа и добре подбрана терапия, защото ако не се лекува, бактериите се увеличават и се получават различни инфекции.


Много добре се знаеда деца със екзем-атопични дерматит имат повече шанс да получе алергичен ринит и бронхиална астма.

Kод екзема храната също е проблем!

Няма обяснение какво е причина за поява на екзем, но се смята че болестта възниква като резултат на въздействието на генетични и имунологични влияниа както и някои други фактори от околната среда. Ролята на хранитилните продукти в поява на екзема до края нее изяснена, но се пак е ясно че нее незначителна даже обратно. Оценката на експертите е че 35% деца страдаща от екзема са алергична поне на един хранителен продукт.
За съжаление, единствениа начин за да се разбере какво предизвиква алегия е конзумиране на храна.

Kъпане без сапун!

За хората със екзем най важното нещо е правилната хигиена. Засегнатити пациенти ежедневно, в продължение на много години,трябва да зачитат и прилагат специфични хигиенни грижи за кожата и по този начин да се предотврати влошванена заболяването. Това включва къпане без вана и сапун, в специялни условя и не гореща вода. Веднага след къпането кожата тряба да се изсуши със памучна крпа и да се намаже с мляко за тяло.


Дрехите на хората страдащи от екзема трябва да са дт памук, белюто задлжително. Синтетика и вълна не се препърчва.

СТАРОПЛАНИНСКИ МЕХЛЕМ успешно премахва екзема!

Терапия е безболезна и точно ефективна. Повече за третирането можете да прочетете Тук!

0 Shares: