Дългото седене или неправилното хранене не действат добре на нашия организъм. Един от най-неудобните проблеми които може да се появи е повреда и цепнатина в аналния канал. Аналната фисура се появява като последствие от редица фактори под формата на израстък който боли при докосване, и в повечето случаи кърви.

Как се стига до появата на анална фисура?

Този проблем се появява като последствие от твърди и обемни изпражнения, хронично разтройство, възпалителен процес на крайната част на дебелото черво, както и практикуването на анален секс. Ако изпитвате болка по време на голяма нужда, която често продължава и след като сте приключили, съществува възможност за повредена лигавица в аналната област. Още един признак за анална фисура е светло червена кръв в испражненията която можете да забележите и върху тоалетната хартия. Напъването по време на голяма нужда води до появата на видими цепнатини на кожата, които са съпроводени със сърбеж и дискомфорт.

Аналната фисура най-често се среща при хора на средна възраст, макар че може да се появи и при малки деца и бебета поради влажната среда в пелените. Съществува възможност и напъването при раждане да причини малките израстъци във вътрешността на аналния отвор.

Как можете да решите проблемите които са причинени от това неприятно заболяване?

Ако най-напред обърнете внимание върху храненето, аналната фисура може да изчезне след няколко дни. Старайте се да приемате колкото се може повече храни които са богати на влакна. Достатъчното количество влакна, средно от 25 до 30 грама на ден помагат в подържането на меки екскременти. Обогатете храненето си с пресни плодове и зеленчуци, във вашето меню трябва да се намират ядки и зърнени храни. С правилното хранене препоръчва се и приемането на достатъчно количество вода която ще предотврати запека.

За да успокоите симптомите на аналната фисура, промивайте ануса с топла отвара от лайка, няколко пъти на ден. От голяма помощ в подсилването на увредените мускулни влакна може да бъде борната киселина. Вместо химичните препарати, препоръчва се употребяването на невен, кантарион и бял равнец, които имат благотворно действие върху възпалителните процеси. Всичките споменати съставки съдържат се в Старопланинския мехлем срещу Хемороиди. Мехлема е природен и крайно ефективен, както в борбата срещу Хемороиди така и срещу Анални фисури. Повече прочетете тук!

Какво е това което трябва да избягвате?

Алкохол, газирани напитки, шоколад, месото и сирената се намират в списъка за избягване защото могат да причинят твърди изпражнения и напъване при ходенето по голяма нужда. Когато се къпете не използвайте сапуни и шампоани, защото могат да предизвикат допълнителни раздразнения. Заради работата, повечето от нас са принудени да седят през по-голямата част от деня, последствията от това търпи целия организъм. Редовните упражнения ще ви осигурят редовно ходене в тоалетна и ще подействат върху кръвообращението във всичките части на тялото.

0 Shares: