Когато за пръв път в пролетта зимате чехли и сандали, хората забелязат кожни промяни между пърстите, около ноктите и по цялото стапало. До като ни краката бяха хубаво затоплени в зимните обувки, гъбичките и различни паразити са се настанили и гъбичните инфекций вече са тука.

В повече случай кандида е тя коя ни причинява неудобство и тя е единствено виновна за третия и четврти или четврти и пети пръс на краката, а в някои случай вазможно е да се рашири като гъбична инфекция на ноктите и на стапалата.

Атлетичен крак вече не представява само заболяване на спортистите. Сега вече и децата имат същите проблеми, просто защото са цял ден в маратонки-в училище, различни тренировки а сега вече и времето за басейн наближава а там са паразитите най распространени.

Инфекций на краката последват сърбеж, парене и опщо зето едно неудобно осещане. Кожата е пукната, появяват се мехурчета, пукат се, кожата придобива болезникав цвят и става като варена. Тези симптоми се появяват изключително на стапалата. Често се по средата на стапалото вижда промяна във форма на малки мехурчета. След когато се спукат, нджата започва да се жули. Нджата става суха, задебелела, не еластична и със болни пукнотини.

В този случай обикновени кремове не помагат, и заради това е нужно да посетите лекар-дерматолог, кой ще ви даде терапия-антимикотични и антибактериялни кремове.
Старопланински мехлем между другото има яако антимикотично и антибактериялно действие, така да когато третирате гъбичките на стапалата мехлем действа ефикасно. Достатитчно е мазане веднаш преди лягане и вече след 7 дни, става много подобре. Прочетете тук!

Антимиколична пудра е сщо така препоръчителна защото исъхва кожата и се слага в обувките. Сщо така, уврежено е мислене да е нужно да си миеме краката повече пъти през деня- не, тогава проблема става още по голям. Когато често измиваме краката, кожата става по мокъра а гъбичките се умножават като гъби на хляб в вакум плик.
Предлагаме ви да сека вечер слагате краката във вана, в коя ще сложите 1 ложичка сода бикарбонат и 2 дл вода-содата убива кандида.

Още няколко савети:

  • Краката, особено стапалата след измиване добре подсушете с крпа или исушете със сушоар няколко минути.
  • Ако имате вазможност, свалете си обувките и чорапи винаги когато е вазможно и дайте въздух на краката си.
  • Купувайте само чорапи 100% памук
  • Гумени обувки и други изкуствени материяли не се препоръчват
  • Не зимайте чужди чорапи и обувки
  • На басейна винаги носете чехли
0 Shares: