Здрава кожа на ръцете без брадавици? Да, възможно е!

Кожата на ръцете е много чувствителна, и когато е обхваната с някъква инфекция пречи на ежедневието ни. В зависимост от това каква работа вършите, проблемите с кожата на ръцете, особено по дланите, могат да ви причинят многобройни мъки. Именно брадавиците са едни от тези проблеми, но не се притиснявайте не сте единствените. Заради спадането на имунитета или поради различни инфекции, повечето хора се сблъскват с това неприятно кожно заболяване.

Каква е главната причина за появата на брадавиците? Вирусна инфекция в горния слой на кожата.

Инфекцията която причинява това кожно заболяване може да бъде причинена от над 100 различни видове ХПВ вируси. Как се озовава в кожата? Този вирус намира най-късия път до кожата чрез драскотинки и наранявания. Ако докоснете с наранена част от кожата определен обект, да вземем за пример кърпа, която педи това е била ползвана от човек който има брадавици или имунитета ви е слаб, има голяма вероятност да се наложи и на вас да потърсите решение за премахването на брадавици. Дори ръкуване, ползване на фитнес уреди, които не са били дезинфекцирани, могат да причинят появата на брадавици върху ръцете, така че внимавайте. Много е важно да се спазва хигиена на ръцете защото появата на ноктояд или гризане на ноктите може да бъде предусловие за образуването на брадавици.

Макар че не искаме да виждаме брадавици върху ръцете си, причините за тяхното премахване не са само естетически. ХПВ вируса е заразен и бързо се разпространява. Съществуват повече вида брадавици. От какво зависи тяхното лекуване? Ако имате брадавици трябва да бъдете наясно че тяхното премахване не е трудно, но трябва да бъдете упорити. Лекуването на брадавици преди всичко зависи от вида им и мястото където са се образували. Понеже, за повечето проблеми в нашия организъм отговорна е силата на имунитета, съществува възможност брадавиците сами да се оттеглят, ако вашия механизъм за отбрана е достатъчно силен.

Много билки съдържат вещества които премахват мъртвите слоеве на кожата, така че натуралните продукти винаги са добър избор. За да премахнете брадавиците, преди да се обърнете към химически препарати и третмани, опитайте със сок от дебелец. Защо дебелеца е толкова ползотворен? Поради антивъзпалителното действие което проявява благодарение на танина и билковата слуз която притежава. Освен дебелеца, комбинацията от бръшлян и дива мента ще ви осигури решение за този кожен проблем. Бръшляна садържа активни съставки тн. „сапонини“, намиращи се в листата, които ще ви осигурят прочистване на кожата от различни инфекции. От друга страна, дивата мента има успокоителен ефект, който благотворно действа на кожата захваната с брадавици.

Разнообразно хранене, както и правилна хигиена на ръцете със сигурност ще ускорят процеса на премахване на брадавиците.

0 Shares: