Потребителски рейтинг: 5 / 5

uporiti gubichki

Зимните условия и закритите обувки предизвикват последствия върху нашите стъпала. Поради усиленото изпотяване, гъбичните инфекции на кожата са често срещан проблем и почти не съществува човек който в живота си не е имал този проблем. Едно от най-честите и най-неприятните гъбични заболявания е атлетичното стъпало.

Какво представлява атлетичното стъпало?

Това кожно заболяване причиняват гъбички известни като dermatophyte, това е паразит който оцелява върху частите на мъртвата кожа която тялото отхвърля. Появява се около пръстите на краката, стъпалата, а ако не се лекува тогава често обхваща и частите около нокътя, често и самият нокът.

Защо се появява тази гъбична инфекция?

Потребителски рейтинг: 4 / 5

хемороиди и рак на дебелото черво

Рак на дебелото черво е най-често срещан вид на карцином в развитите страни, поради което свободно може да се смята че става дума за своеобразна епидемия на това заболяване, смята професор доктор Божидар Маринов, началник на хирургията в Обща болница Пловдив. Това свое тврдение професора доказва с факта че на годишно ниво в света са разболи над един милион души, докато половин милион души починат от рак на дебелото черво.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Полови брадавици лечение

Гениталните брадавици (Кондиломи) са малки израстъци които могат да се появят в анално-гениталната област на тялото. Медицинското наименование е Condillomata Acuminata, , полови брадавици или човешки Папилома вирус (HPV).

Гениталните брадавици са с цвят на кожата или бели, грубовати и кръгли израстъци. Често се срещат върху маточната шийка, около вагината или ануса както и върху пениса и скротума, слабините или бедрата. Половите брадавици могат да бъдат равни или изпъкнали, по-малко или повече на брой, големи или малки. Ако са разположени на куп изглеждат като билката карфиол. Често трудно различаваме половите брадавици от другите бенигни израстъци в гениталната област. Често не се забелязват поради факта че са дребни и не причиняват болка. Обаче в зависимост от мястото където се намират и от големината могат да предизвикат сърбеж, раздразнение и кървене. Именно половите брадавици са най-често преносимите полови болести.

Потребителски рейтинг: 0 / 5

analna fisura

Дългото седене или неправилното хранене не действат добре на нашия организъм. Един от най-неудобните проблеми които може да се появи е повреда и цепнатина в аналния канал. Аналната фисура се появява като последствие от редица фактори под формата на израстък който боли при докосване, и в повечето случаи кърви.

Как се стига до появата на анална фисура?

Този проблем се появява като последствие от твърди и обемни изпражнения, хронично разтройство, възпалителен процес на крайната част на дебелото черво, както и практикуването на анален секс. Ако изпитвате болка по време на голяма нужда, която често продължава и след като сте приключили, съществува възможност за повредена лигавица в аналната област. Още един признак за анална фисура е светло червена кръв в испражненията която можете да забележите и върху тоалетната хартия. Напъването по време на голяма нужда води до появата на видими цепнатини на кожата, които са съпроводени със сърбеж и дискомфорт.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

kherpes v ustata
С настъпване на зимата, наслаждаваме се на магията на празниците, събираме се със семействата и приятелите. Въпреки че не обръщаме голямо внинамение, но много хора на едно място и блиския контакт с тях определено могат да ни създадат проблеми, ако защитната система на нашето тяло не е достатъчно силна.

Какво представлява най-голамата опасност? Херпес.

Херпеса върху устната или лицето е често срещана вирусна инфекция която се нарича Herpes Simpleks. Обикновено се появява изведнъж, и повечето хора не осъзнават че са носители на HSV вируса, който е причинител. Проблема при този вирус е такъв че когато веднъж го получите, завинаги остава в организма, скатавайки се в нервните клетки. Главната причина за активирането на HSV вируса е слабия имунитет.

Първите симптоми на херпеса или ечемика са сърбеж, болка и парене върху мястото където се появява.

Сравнително бързо настъпва промяна върху кожата и лигавицата на устната, след един до два дни.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

bradavitsi

Здрава кожа на ръцете без брадавици? Да, възможно е!

Кожата на ръцете е много чувствителна, и когато е обхваната с някъква инфекция пречи на ежедневието ни. В зависимост от това каква работа вършите, проблемите с кожата на ръцете, особено по дланите, могат да ви причинят многобройни мъки. Именно брадавиците са едни от тези проблеми, но не се притиснявайте не сте единствените. Заради спадането на имунитета или поради различни инфекции, повечето хора се сблъскват с това неприятно кожно заболяване.

Каква е главната причина за появата на брадавиците? Вирусна инфекция в горния слой на кожата.

Инфекцията която причинява това кожно заболяване може да бъде причинена от над 100 различни видове ХПВ вируси. Как се озовава в кожата? Този вирус намира най-късия път до кожата чрез драскотинки и наранявания. Ако докоснете с наранена част от кожата определен обект, да вземем за пример кърпа, която педи това е била ползвана от човек който има брадавици или имунитета ви е слаб, има голяма вероятност да се наложи и на вас да потърсите решение за премахването на брадавици. Дори ръкуване, ползване на фитнес уреди, които не са били дезинфекцирани, могат да причинят появата на брадавици върху ръцете, така че внимавайте. Много е важно да се спазва хигиена на ръцете защото появата на ноктояд или гризане на ноктите може да бъде предусловие за образуването на брадавици.

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Диета за хемороиди

Поява на хемороиди може да бъде предизвикана от различни фактори, катд възраст, дизфункция на черен дроб, наплънялост, ама, най честа причина за поява на хемороиди е неправилно хранене. Лошо и неправилно хранене е причина за поява на запек. Твърди изпражнениа правят налягане на ректалните вени, и сичко това предизвиква поява на хемороиди. Най добър начин на хранене за хора с проблем хемороиди е базирана на храна коя садържа много растителни влакна.

Какво да ядете? Това е лист със хранителни стоки и трябва задължително да е във вашата диета за хемороиди.

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Изпотяване на краката

Когато за пръв път в пролетта зимате чехли и сандали, хората забелязат кожни промяни между пърстите, около ноктите и по цялото стапало. До като ни краката бяха хубаво затоплени в зимните обувки, гъбичките и различни паразити са се настанили и гъбичните инфекций вече са тука.

В повече случай кандида е тя коя ни причинява неудобство и тя е единствено виновна за третия и четврти или четврти и пети пръс на краката, а в някои случай вазможно е да се рашири като гъбична инфекция на ноктите и на стапалата.

Атлетичен крак вече не представява само заболяване на спортистите. Сега вече и децата имат същите проблеми, просто защото са цял ден в маратонки-в училище, различни тренировки а сега вече и времето за басейн наближава а там са паразитите най распространени.

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Жените са по-податливи на инфекции

Известната компания за интимна грижа "Wet" поръчала и провеждала задълбочени изследвания по темата: Кога жените ще искат да прекарат нощта с някой, който не знаят? Резултатите от това изследване бяха изключително изненадващи и казват, че след бизнес семинари и няколкодневни официални пътувания Нова година е момент и място, където жените предпочитат да се включат в сексуален контакт с непознат човек. Дори за трийсет и три процента от анкетираните жени партита за новогодишни и коледни празници са най-подходящите места за секс в родължение на една нощ. Според изследванията на американските социолози развитието на социалните мрежи като и използване на интернет и смарт телефоните в съвременните комуникаций са още една причина за лесно намиране партнюр за секс на една нощ.
Бързото и лесно въвеждане, отворената комуникация, достъпът до лична информация и възможността за профилиране на потенциален партньор чрез интернет водят до по-лесно ангажиране в секс с една нощ с непознат или приятел от Facebook или Twitera. Въпреки това, нощта с непознатия, сутрин може да бъде кошмарна с някои от болестите и вирусите. Жените са по-податливи на инфекции, предавани по полов път, отколкото мъжете. Това не е заради промискуитет, а заради анатомията преди всичко. Много по-лесно мъж предава инфекция на жена, отколкото обратното. Освен това при жените е по-трудно да се открият тези заболявания. Ето списък на най-честите симптоми на полово предавани болести. Ако забележите поне едно, незабавно се свържете с лекар, докато не стане твърде късно.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

проблем с краката си

Къпуване и правилния избор на обувквите са от голямо значение, защото сме във тях почти цял ден. Надяваме се, да когато избирате обувки, зимате качествена, анатомична обувка, от кожа и естествен материял, за да вие удобно на стъпалата.

Когато къпувате помислете си-какво искат вашите крака? Качествените обувки са съкпички, ама са добър избор за вашите крака.